Opití vodiči skončili po kontrolách v celách policajného zaistenia

16.11.2013 Bratislava

Policajtom v Bratislavskom kraji opäť neunikli ich pozornosti vodiči jazdiaci vozidlá pod vplyvom alkoholu. Opití vodiči ukončili svoju jazdu po policajnej kontrole a napokon boli umiestnení do ciel policajného zaistenia.
Dnes pár minút pred 03.00hod policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave zastavili a kontrolovali na ulici Ivana Horvátha vodiča osobného motorového vozidla zn. Peugeot (EČV –BL), u ktorého vykonanou dychovou skúškou zistili požitie alkoholických nápojov. Dychová skúška skončila s výsledkom 0,81 mg/ l alkoholu, opakovaná ukázala 0,78 mg/l alkoholu. Policajti opitého 25-ročného vodiča Emila Ď. z Bratislavy eskortovali na príslušné policajné oddelenie, kde ho poverený príslušník PZ obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
Dychovej skúške na alkohol sa nevyhol ani 36-ročný vodič vozidla Škoda Fábia (EČV –PO), Jaroslav E. z Prešova, ktorého policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave včera večer zastavili a kontrolovali na križovatke ulíc Hodonínska – Bakošová . Aj tento vodič nafúkal, v dychu mu namerali 1,29 mg/l alkoholu, opakovane 1,23 mg/l alkoholu. Po vykonaní potrebných úkonov mu poverený príslušník PZ vniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
Obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa nevyhol ani 35-ročný Miloš K. zo Svidníka , u ktorého policajti zistili pri vykonanej dychovej skúške 0,66 mg/ l alkoholu, opakovaná dychová skúška ukázala hodnotu 0,55 mg/l alkoholu. V takomto stave ho policajti Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave zastavili a skontrolovali na Hodonínskej ulici včera pred 08.00hod ako vodiča motorového vozidla zn. FORD Tranzit. Mercedes(EČV-BA).
Je šťastie, že jazda opitých vodičov neskočila s tragickými následkami. Vodiči si musia uvedomiť, že alkohol za volant v žiadnom prípade nepatrí! Obvineným vodičom teraz hrozí za ich protiprávne konanie v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody až jeden rok.
 
Tatiana Kurucová - hovorkyňa
oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región